Dentio op Mac OSX laten werken

Geplaatst in: Algemeen | 0

Dentio – het patienten programma voor de dentale markt – is in basis geschreven┬á om op MS Windows stations te worden gebruikt.

Maar in de sector komen steeds meer gebruikers met een Mac OSX computer. Nu wordt Dentio ontwikkeld om altijd te kunnen werken op de meest voorkomende systemen en internet verbindingen.
Dat houd in dat Dentio dan ook onafhankelijk van derde partijen software moet kunnen functioneren. Hierdoor krijgen we dus de mogelijkheid om Dentio ook op andere besturingssystemen actief te maken. Een ervan is dus Mac OSX.

We maken gebruik van de software van ‘CrossOver voor de Mac‘, deze software moet wel (eenmalig) aangeschaft worden voor ongeveer 37 E.
We maken gebruik van de standaard versie.

Na download van de software, kunt u het programma installeren op de standaard Mac OSX manier. (fig. 1)

Install crossover

fig 1.
Nadat de software actief is op de computer ( start het programma ‘Crossover’ ) kunnen we de Dentio software downloaden van de website.

We starten nu ‘Crossover’ en beginnen met de installatie van het programma ‘Dentio’ IN ‘Crossover’ (zie figuur 2.)

fig 2.
Klik op de regel ‘Install Software’ en vervolgens komt er een installatie scherm naar voren met een aantal in te voeren parameters;
Kies in de lijst ‘Ander programma’ vervolgens naar de tab ‘Select an Installer’ kies hier de ‘dentio_setup.exe’ vervolgens naar de tab ‘Will install into a new winxp bottle ‘Ander programma’, in de rechterhelft kunt u een nieuwe ‘bottle’- naam invoeren, type hier bijvoorbeeld ‘dentio’ Vervolgens kunt u op de knop ‘Proceed / Install’ drukken.

Dentio wordt nu geinstalleerd binnen ‘Crossover’ ! (zie figuur 3.)

fig 3.
Nadat het programma geinstalleerd is, kan er een snelkoppeling gemaakt worden naar de desktop. Het programma ‘Dentio’ is terug te vinden in de gebruikers map:

/gebruikers/ [naam gebruiker] /programma’s/Crossover/Dentio/dentio
Zie figuur 4.

fig 4.
En het programma is klaar voor gebruik: